Chèvre au lait - kozie sery tworzone z pasją i sercem

Chèvre au lait

Tekst o blogu

Mazurski oscypek z serowarni Chèvre au lait – nowy smak tradycji

Mazurski oscypek z serowarni Chèvre au lait – nowy smak tradycji

W sercu Mazur, tam gdzie cisza jezior spotyka się z pasją do naturalnych produktów, powstała wyjątkowa nowość, która z pewnością skradnie serca smakoszy – wędzony kozi ser z serowarni Chèvre au lait, pieszczotliwie...

Mazurska pasja zamknięta w kozim serze

Mazurska pasja zamknięta w kozim serze

W sercu malowniczej wsi Knis, położonej w otoczeniu mazurskich krajobrazów, znajduje się wyjątkowe miejsce, gdzie powstają jedne z najsmaczniejszych kozich serów w Polsce – Chevre au lait. To tutaj, Pani Marta z niesłabnącą...

Dlaczego rozpoczęliśmy przygodę z Chèvre au lait na Mazurach

Dlaczego rozpoczęliśmy przygodę z Chèvre au lait na Mazurach

Na mazurskiej ziemi, w spokojnej i zielonej wsi Knis koło Rynu, powstają sery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i historią, jaka za nimi stoi. Serowarnia Chèvre au lait to miejsce, gdzie tradycja, natura i pasja...

Kulinarne zastosowania kozich serów

Kulinarne zastosowania kozich serów

Kozie sery są niezwykle wszechstronne kulinarnie – ich wyjątkowy smak i konsystencja sprawiają, że pasują zarówno do prostych dań, jak i wykwintnych kompozycji.

Informacje o cookie

Na stronie mazurskiekoziesery.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.