Chèvre au lait - kozie sery tworzone z pasją i sercem
W świecie serów tworzonych w Chèvre au lait to one należą do najchętniej wybieranych serów przez naszych klientów. Kozie sery podpuszczkowe powstają bez pośpiechu, lecz ze spokojem, cierpliwością.
To kunszt natury i rzemiosła – efekt współpracy między kozami, serowarką Martą i… czasem. Ich baza to mleko od naszych kóz – zwierząt ciekawych, kochanych i wolnych, których dieta pełna ziół i traw odbija się w smaku każdego kawałka sera.
Kozie sery podpuszczkowe nie potrzebują wiele. Wystarczy kromka chleba na zakwasie, kieliszek białego wina i chwila, by się zatrzymać. Świetnie łączą się z miodem, figami, oliwkami, orzechami. Sprawdzają się zarówno na eleganckiej desce serów, jak i w codziennej kuchni.
Nasze kozie sery podpuszczkowe to nie tylko produkt – to opowieść o pasji, zaangażowaniu, o kozach i o nas. To smak autentyczny, naturalny i niepowtarzalny. Nie dla każdego – ale dla tych, którzy szukają prawdziwego smaku, będą jak miłość od pierwszego kęsa.
Na stronie mazurskiekoziesery.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.