Chèvre au lait - kozie sery tworzone z pasją i sercem
Każdy może je pokochać od pierwszego posmakowania – bo wartościowa pasza, higiena to pyszne, słodkie mleko. Pochodzi od zwierząt niezwykle inteligentnych, kochających człowieka.
Kozy wbrew mitom nie jedzą wszystkiego - wybierają najczystsze, najdelikatniejsze rośliny, jakościowe siano i zboża. Dlatego ich mleko to esencja łąki, słońca i swobody. Ma inny charakter niż mleko krowie. Lżejsze, delikatniejsze w strukturze idealne dla tych, którzy szukają smaku niebanalnego, szlachetnego i zdrowego.
Kozie mleko ma drobniejszą strukturę tłuszczu i mniejsze kuleczki tłuszczowe, co sprawia, że jest lżej strawne i łatwiej przyswajalne nawet przez osoby z wrażliwym układem pokarmowym.
Zawiera mniej alfa-kazeiny typu A1 (obecnej w mleku krowim), co zmniejsza ryzyko reakcji alergicznych i nietolerancji białek mleka.
Produkty z koziego mleka są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, witamin A i D, a także cennych kwasów tłuszczowych, wspierających odporność i zdrowie kości.
Na stronie mazurskiekoziesery.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.