Chèvre au lait - kozie sery tworzone z pasją i sercem

Chèvre au lait

Chèvre au lait - jesteśmy niewielką, rzemieślniczą serowarnią położoną na Mazurach, specjalizującą się w produkcji serów kozich. Nasza historia wpisuje się w szerszy kontekst odradzającej się tradycji serowarstwa w Polsce, a szczególnie w regionie Mazur, gdzie naturalne warunki – czyste powietrze, zielone łąki i dostęp do świeżego mleka – sprzyjają tego typu działalności.

Informacje o cookie

Na stronie mazurskiekoziesery.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.