Chèvre au lait - kozie sery tworzone z pasją i sercem

Chèvre au lait

Chèvre au lait - jestesmy niewielka domowa serowarnia położona na Mazurach, oferująca ręcznie wyrabiane sery kozie z mleka pochodzącego od własnych kóz.

Specjalizujemy się w naturalnych, rzemieślniczych produktach bez sztucznych dodatków. W ofercie znajdują się m.in.: świeże sery podpuszczkowe, sery wędzone, twarożki, sery długodojrzewające. Stawiamy na jakość, lokalność i tradycję, oferując produkty tworzone z pasją, z myślą o świadomych konsumentach.

Sery podpuszczkowe

W świecie serów tworzonych w Chèvre au lait to one należą do najchętniej wybieranych serów przez naszych klientów. Kozie sery podpuszczkowe powstają bez pośpiechu, lecz ze spokojem, cierpliwością. To kunszt natury i rzemiosła – efekt współpracy między kozami, serowarką Martą i… czasem. Ich baza to mleko od naszych kóz...

Sery wędzone

Wędzone sery kozie z Chèvre au lait to coś więcej niż smak. To połączenie naturalnego charakteru koziego mleka z głęboką, aromatyczną nutą dymu. Szlachetne, pełne smaku i cudownego zapachu. To sery, które powstają powoli. Najpierw w zagrodzie, gdzie kozy dają pyszne mleko. Potem w serowarni, gdzie powoli z czułością wyrabiana jest gęstwa, ser jest formowany....

Sery długodojrzewające

Sery długodojrzewające to dzieła czasu i natury. Powstają z pasji, ale dojrzewają w ciszy – w dojrzewalniach, gdzie każda godzina, dzień i miesiąc powoli rzeźbi ich smak. Tam, z pozornie prostego połączenia mleka, soli i kultury bakterii, rodzi się coś głębokiego, złożonego i niepowtarzalnego Z biegiem czasu ser traci wilgoć, ale zyskuje charakter. Jego struktura...

Twaróg

Kiedy natura mówi szeptem, warto słuchać uważnie. Kozí twaróg to nie jest zwykły biały ser. To produkt, który powstaje z mleka pełnego życia, pachnącego łąką i świeżym powietrzem. Delikatny, a jednocześnie wyrazisty. Kremowy, a lekko ziarnisty. Z nutą naturalnej kwasowości, smakowity, który intryguje i uzależnia. Dlaczego warto...

Jogurt

Nie każdy jogurt jest taki sam. Kozi jogurt z Chèvre au lait to zupełnie inna opowieść – subtelna, a jednocześnie wyrazista. Delikatny, lekko kremowy, pyszny. To produkt dla tych, którzy cenią sobie naturalność, autentyczność i zdrowie, ale nie chcą rezygnować ze smaku, który intryguje. Dlaczego kozi? Bo natura wie, co dobre: Łatwiej...

Kozie Mleko

Każdy może je pokochać od pierwszego posmakowania – bo wartościowa pasza, higiena to pyszne, słodkie mleko. Pochodzi od zwierząt niezwykle inteligentnych, kochających człowieka. Kozy wbrew mitom nie jedzą wszystkiego - wybierają najczystsze, najdelikatniejsze rośliny, jakościowe siano i zboża. Dlatego ich mleko to esencja łąki, słońca i swobody. Ma inny...

Informacje o cookie

Na stronie mazurskiekoziesery.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.